Ihohaavat

Iho on se elimemme, joka on kosketuksissa ulkoiseen ympäristöön. Sen pintakerroksella on elintärkeä tehtävä: suojata meitä ulkoisilta hyökkääjiltä.
topical-wounds

Mikä on haava?

Haava on ihovamma. Vaikka haava olisi pinnallinen (joka vaikuttaa vain orvasketeen ja verinahkaan), se on aina puhdistettava huolellisesti ja hoidettava infektioriskin estämiseksi (josta ulkoiset merkit ovat kipu, turvotus, punaisuus ja kuumotus). Tästä syystä kaikki haavat, pienimmätkin, ansaitsevat parhainta hoitoa!

Kun haava sijaitsee alueella, jossa on tiheästi pieniä verisuonia, siitä voi vuotaa runsaasti verta, mutta useimmat pinnalliset ihovammat voidaan hoitaa helposti.

Hyvä apu verenvuodon tyrehdyttämiseen: Stop Hémo® -vanu.

Hidastunut haavan parantuminen

Haavan parantuminen on vaurioituneen kudoksenIhon osat (orvaskesi, verinahka, ihonalaiskudos) korjaantumisen biologinen ilmiö. Se riippuu monista tekijöistä, mikä tekee siitä yksilöllisen ihmisestä ja haavasta riippuen. Jotkin tekijät voivat hidastaa tai jopa estää tätä prosessia toimimasta asianmukaisesti:

metabolic-and-nutritional-factors

Aineenvaihduntaan ja ravintoon liittyvät tekijät

AliravitsemusSairaus, joka johtuu liian vähäisestä ravinnon saannista, erityisesti proteiineissa, anemiaTerveysongelma, joka johtuu punaisten verisolujen (solut, jotka kuljettavat  happea veressä) laadun tai määrän pienentymisenä, diabetesKrooninen sairaus, jolle ominaista korkeat vedensokeritasot

medicinal-factors

Lääkinnälliset
tekijät

Solunsalpaajahoito, kortikoiditLääkitys, joka on tarkoitettu tulehduksen, kivun ja turvotuksen hoitoon, ei-steroidaaliset tulehduslääkkeetSuuri joukko lääkkeitä, joihin sisältyy  molekyylejä, esim. ibuprofeiini. Ne toimivat estämällä useita tulehduksia aiheuttavien aineiden muodostumisen, monilääkitys

vascular-factors

Verenkiertoon liittyvät
tekijät

Laskimovaltimon vajaatoimintaVerenkiertohäiriöt verisuonissa tai valtimoissa, ateroskleroosiHäiriö, jolle on ominaista valtimon seinien paksuuntuminen kovettuminen ja elastisuuden menettäminen

other-factors

Muut
tekijät

Ikä, tupakkatuotteiden käyttö

Astuce

Stop Hémo® -tuotteiden hoitavaa vaikutusta täydennetään suoraan haavaan vapautettavilla kalsiumioneilla. Vapautuvat ionit edesauttavat niiden solujen aktivointia, jotka ovat mukana haavan parantumisprosessissa.

Verenhyytymishäiriöt

Kun verisuoneen tulee reikä, kehon tehtävänä on korjata vuoto. Ryhmä mekanismeja, jotka tyrehdyttävät verenvuodon, tunnetaan ”hemostaasiFysiologinen prosessi, joka aiheuttaa verihyytymien muodostumistana”. Osa ihmisistä kärsii verenhyytymissairauksista, jotka ilmenevät useina toistuvina ja vaikeasti hallittavina verenvuotoina.
Teemme eron kahden erityyppisen verenvuotosairauden välille:

acquired-bleeding-disorders

Hankitut
verenvuotosairaudet

Ihmiset, jotka ottavat verihiutaleiden aggregaatiota estäviäLääkkeet, jotka on tarkoitettu estämään  trombosyytteja kiinnittymästä toisiinsa ja näin ollen estämään verihyytymiä. Vanhin näistä lääkkeistä on aspiriini. Niitä määrätään tiettyihin sydän- ja verisuonisairauksiin. lääkkeitä, antikoagulaattihoitojaLääkkeet, joilla estetään tai hidastetaan verihyytymien muodostumista,
K-vitamiiniantagonisteja(VKA) Suun kautta otettavia antikoagulantteja, jotka estävät tai hidastavat verihyytymien muodostumista, tms.

congenital-bleeding-disorders

Synnynnäiset verenvuotosairaudet

Ihmiset, jotka sairastavat hemofiliaaPerinnöllinen sairaus, jolle on ominaista hidastunut veren hyytyminen,  jonka aiheuttaa tiettyjen koagulanttitekijöiden puuttuminen, Von Willebrandin tautiaPerinnöllinen hemorraginen tauti, jonka aiheuttaa Von Willebrandin tekijän puutos, yksi verihiutaleiden aggregaation ja koaguloitumisen  avainproteiineista,
hereditaarinen hemorraginen telangiektasiaaPerinnöllinen sairaus, joka heikentää  verisuonia ja aiheuttaa erityisesti toistuvaa verenvuotoa (Osler-Weber-Rendu), tms.

Astuce
Stop Hémo® on tehokas ihmisillä, joilla on verenvuotohäiriöitä. Joutuessaan kosketuksiin veren kanssa Stop Hémo® vapauttaa kalsiumioninsa suoraan haavaan tai siihen verisuonen vuotokohtaan, joka on vastuussa verenvuodosta. Vapautuneet kalsiumionit vahvistavat fysiologista hemostaasiFysiologinen prosessi, joka aiheuttaa verihyytymien muodostumistaa nopeuttamalla verihiutaleiden kasaantumistaOsa tapahtumajaksoa, joka johtaa trombin (verihyytymänErilaisten verisolujen – verihiutaleiden, punaisten verisolujen, valkoisten verisolujen – kasautuma, jota sitoo yhteen fibriini-niminen proteiini) muodostumiseen ja vaikuttamalla koagulanttitekijöihinAineet, jotka ovat mukana veren hyytymismekanismissa, ts.  veren kiinteytymisprosessissa (hyytymän muodostuminen). Tämä tyrehdyttää verenvuodon nopeasti.